Пријепоље

Крајолик неизмерне природне лепоте изнад којег лети белоглави суп и легенда о Белом анђелу, град где су рођени Валтер и Дивац, али и приче о Светибор-у и Бошку Бухи. Симболи дуговечности где почивају успомене на Св. Саву и браћу Југовић. У долини Лима, покрај најлепших водопада Сопотнице и Србије.
Западна Србија / Златиборски округ / Пријепоље

Туристичке информације

Пријепоље

Пријепоље је град на југозападу Србије, налази се на тромеђи Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Ово је град који има душу, традицију и будућност, историју и младост.

Данас Пријепоље и његову околину походе бројни туристи ради богатог културног наслеђа и чари нетакнуте природе. Богату туристичку понуду овог града и оно због чега је посебно интересантан и примамљив за туристе чине споменици хришћанске и исламске културе које се кроз векове преплићу. Манастир Милешева са фреском Белог Анђела, Куманица, Давидовица, Мили су манастири са богатом историјом које вреди посетити. Многе џамије, као сведоци једног времена су интересантне, поготово за туристе који нису имали прилике да се сретну са том културом.

Римска некропола на Коловрату ( II и IV век), утврђени градови Ковин и Милешевац, живи етнографски музеј у Тичијем Пољу, питорескни предели Камене Горе, Јабуке, Бабина, слапови Сопотнице, клисура Милешевке, богатство флоре и фауне, обележене пешачке стазе, лов и риболов, само су неки од разлога због којих треба да посетите овај град.

Пријепоље у слици

Мапа

Видео