Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 94 [name] => Историјат [slug] => istorijat [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 94 [taxonomy] => obj_types [description] => [parent] => 0 [count] => 4 [filter] => raw [term_order] => 0 ) )

Пријепоље

Крајолик неизмерне природне лепоте изнад којег лети белоглави суп и легенда о Белом анђелу, град где су рођени Валтер и Дивац, али и приче о Светибор-у и Бошку Бухи. Симболи дуговечности где почивају успомене на Св. Саву и браћу Југовић. У долини Лима, покрај најлепших водопада Сопотнице и Србије....
Пријепоље / Западна Србија / Пријепоље

Туристичке информације

Манастир Милешева

„Ништа што је Ђото створио не може се поредити са лепотом  Анђела из српске краљевске задужбине, манастира Милешеве“ Артур Еванс, 1883. год.
Милешевски крај представља највећу културну,  али и природну ризницу општине Пријепоље. Овде можете да посетите  једну од највећих српских светиња, Милешеву. Манастир Милешева се налази на 5 км од магистралног пута у Пријепољу,
до кога се може доћи асфалтним друмом који води поред реке Милешевке. Манастир Милешева вековима чува традицију, мир и духовност пријепољског краја, али и шире. Саграђен је између 1219. и 1235.  године, и задужбина је српског краља Владислава. Милешева је била вековима чувар моштију Св. Саве, од његовог преношења из Трнова (1236) до момента када их Турци спаљују на Врачару 1594. године. Стојећи пред фреском Белог Анђела задрхтаће колена сваком посетиоцу, јер је тешко остати равнодушан пред лепотом која засењује. Под будним оком милешевског Белог Анђела осетићете благостање, потпуно окрепљење душе и тела и задовољство у сваком мистичном кутку природне и културне ризнице пријепољског краја.

Манастир Милешева у слици

Видео