Prijepolje

Krajolik neizmerne prirodne lepote iznad kojeg leti beloglavi sup i legenda o Belom anđelu, grad gde su rođeni Valter i Divac, ali i priče o Svetibor-u i Bošku Buhi. Simboli dugovečnosti gde počivaju uspomene na Sv. Savu i braću Jugović. U dolini Lima, pokraj najlepših vodopada Sopotnice i Srbije.
Zapadna Srbija / Zlatiborski okrug / Prijepolje

Turističke informacije

Prijepolje

Prijepolje je grad na jugozapadu Srbije, nalazi se na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ovo je grad koji ima dušu, tradiciju i budućnost, istoriju i mladost.

Danas Prijepolje i njegovu okolinu pohode brojni turisti radi bogatog kulturnog nasleđa i čari netaknute prirode. Bogatu turističku ponudu ovog grada i ono zbog čega je posebno interesantan i primamljiv za turiste čine spomenici hrišćanske i islamske kulture koje se kroz vekove prepliću. Manastir Mileševa sa freskom Belog Anđela, Kumanica, Davidovica, Mili su manastiri sa bogatom istorijom koje vredi posetiti. Mnoge džamije, kao svedoci jednog vremena su interesantne, pogotovo za turiste koji nisu imali prilike da se sretnu sa tom kulturom.

Rimska nekropola na Kolovratu ( II i IV vek), utvrđeni gradovi Kovin i Mileševac, živi etnografski muzej u Tičijem Polju, pitoreskni predeli Kamene Gore, Jabuke, Babina, slapovi Sopotnice, klisura Mileševke, bogatstvo flore i faune, obeležene pešačke staze, lov i ribolov, samo su neki od razloga zbog kojih treba da posetite ovaj grad.

Prijepolje u slici

Mapa

Video